06 stycznia 2022, 19:23
Ciasto kolorowe jarmarki składniki: 2 litry mleka, 5 galaretek koniecznie w różnych kolorach, 2 duże cukry waniliowe, 2 opakowania żelatyny *takie które jedno opakowanie rozpuszcza się w litrze gorącej wody, małe gotowe bezy. Przygotowanie: Cztery galaretki w różnych kolorach rozpuszczamy osobno w 4 pojemnikach, gdy zastygna kroimy w kostkę. W szklance ciepłego mleka mieszamy 2 opakowania żelatyny. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami waniliowymi. Łączymy oba mleka i odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie mieszamy masę z pokrojonymi kolorowymi galaretkami. Tortownicę o średnicy 25 cm wykladamy bezikami na to delikatnie wylewamy masę mleczno-galaretkowa. Gdy wszystko zastygnie ostatnia 5 galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu i wylewamy na wierzch ciasta. Wstawiamy do lodówki na ok 3 godz aby wszystko zastyglo.